American Standard

 2008.01.20. 14:40

Kultúrtörténeti, technikia hír, de főleg azt érdekelheti, aki zenész, esteleg az szeretne lenni. Januárral megjelent a Fender Stratocaster új változata, az American Standard Series. Mint olyan, az American Series továbbfejlesztett változata, azt váltja. Ez a modellsorozat felső részének geincét adja. Az amerikában gyártott kortárs változata a rock ikonná vált hangszernek. A fender így járt el a Telecaster, a Precision és a Jazz Bass esetében is. A hivatalos kommunikáció szerint Leo Fender mindíg az újat kereste, továbblépett. A modellsorozat tökéletesítése 1954-óta vásárlói visszajelzéseken és celebekkel való egyöttműködésen alapszik. Az új sorozat kb. 8 év után váltotta le az előzőt. Lápiember a budapesti hivatalos díler hozzátette, ez kedvez a Coda hangszeráruháznak, mert ők nem cserélték le annó a feliratot. Most utólérték magukat, vagy a Fender érte őket utól, esetleg le is előzte őket?

Szóval a kötelező pár változatatás mellet a leglényegesebb az új húrlább, illletve tremoló egység, melyet legkönnyebben a vintage stratokéra emlkeztető nyeregrészről lehet felismerni. Mindez a rezonancia és a "szásztén" jegyében történt.

Címkék: gitár fender stratocaster

A bejegyzés trackback címe:

https://floydian.blog.hu/api/trackback/id/tr8304444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása