az aussie new wave

 2008.02.16. 23:18

Az 1982-es Business as usual albumról két szám. A másodikkal futottak be, slágerlisták éle, miegymás.

A Be good Johnny 

És a Who can it be now? Ezt biztos mindenki ismeri. Én igen, legalábbis.

Szóval a hetvenes évek végén akkusztikus duóként kezdte 'Cock Eyed' Colin Hay és a másik gitáros Ron Strykert egy szálloda halljában. Idővel az öttagú felállás is kialakult. John Rees basszusgitáros és Jerry Speiser dobos, akiknek a későbbi kiválásával kezdett a csapat feldarabaolódni. Greg Ham, a 'kis csökött', aki szintit-szakszit bűvölt . Felléptek a Live Aid-en is, már csak hárman az eredeti lájnápp-ból. Elnyerték a Grammyt a Stray Cats elől. A zenéjüket leginkább reggae behatások és a frontember, Szalma Kolin brilliáns színpadi karaktere határozta meg. Szövegeik telis-tele iróniával.

A nevüket állítólag onnan eredeztetik, hogy egy korai haknin Sonka Greg kiment sértődötten frisslevegőzni és egy melósbrigádot látott, aminek tagjai 9:1 arányban lazsáltak. Az az egy barom meg mint az állat dolgozott.

Na, hogy mindenki tudja miről is van szó, dzsókernek itt van ez. A Down Under, szintén a debüt albumról. Ausztrál patrióta sláger. Hazudik, aki azt mondja, hogy nem ismeri.

A Toto leggázabb száma, az Africa egy hétre leverte a Billboard 100 éléről, de aztán visszakerült oda. Ilyet hallot már valaki?

Címkék: zene colin hay men at work

A bejegyzés trackback címe:

https://floydian.blog.hu/api/trackback/id/tr21342247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása